Romanian

Singura regula perfecta este cea a IUBIRII neconditionate.

Singura regula perfecta este cea a IUBIRII neconditionate.

Orice abatere de la aceasta regula constituie distrugerile viitoare.

Ce ar fi să ne oprim din goana aceasta continuă după recunoaștere, după aprecire și după o sete de iubire continuă? Să luăm o pauză și să analizăm lucrurile la rece. Ne aflăm într-un punct de cotitură unde viața este din ce în ce mai haotică și ești într-o continuă incertitudine.

Astăzi vreau să vorbim despre iubire, despre iubirea unde singura regulă perfectă este cea a iubirii necondiționate. Știi că iubirea poate îmbrăca multe forme de aceea orice abatere de la regula de mai sus constituie implicit distrugerea alegerilor pe care le vei efectua în viitor.

Cheia pentru a avea o viață mai puțin haotică decât cea prezentă este să apeși butonul stop și să privești imaginea de ansamblu.

Haideți să luăm exemplu meu pentru că m-am gândit de multe ori cum aș putea pune acest lucru pe foaie, am scris, am tot scris, am șters și în sfârșit m-am decis că nu mai este cale de întors, că nu trebuie să mai găsesc scuze și să iau decizia pe care o consider corectă pentru mine, nu influențată de părerea unor oameni din exterior. Și când fac referire la oameni din exterior vă dați seama că este vorba de persoane apropiate, familie, prieteni însă veți înțelege mai multe în rândurile care urmează.

Ți s-a întâmplat vreodată să întâlnești o persoană și să ai acea senzație de parcă vă știți de o viață? Să nu știi nimic despre ea și totuși să simți că știi totul? Ai avut în care îți faceai tot felul de scenarii despre cum o să fie momentul când o să vă revedeți? Ai simțit acea iubire necondiționată si puternică vreodată? Dacă raspunsul este da, atunci o să înțelegi despre ceea ce o sa discutăm în cele ce urmează.

Psihologic putem explica dragostea în câteva fraze, putem discuta despre funcția executivă a creierului sau ce se întâmplă în interiorul nostru atunci când ne îndrăgostim însă astăzi avem o cu totul altă abordare a acestui subiect.

Viața ne oferă tot timpul căi nebănuite și surprize la tot pasul, nu încetează niciodată să ne surprindă cum, de altfel a fost și în cazul meu.

Prietenii uneori te înteleg, sunt sfăturitorii tai, sau nu! Dar ce te faci atunci când începi să vezi acel prieten ca pe o persoană fără de care nu îți imaginezi existența? Dragoastea este a doi oameni care aparțin unul altuia însă ce se întmplă când ambii aparțin altor persoane?

 

Aici vom putea distinge două tipologii de oamenii: cei care spun că în dragoste totul este permis și că rațiunea nu își mai are locul când este vorba de iubire și oamenii care vor condamna cele două persoane pentru că au avut tupeul de a-și manifesta iubirea față de o cu totul altă persoană  decât cea lângă care stă în prezent.

Greu de explicat în cuvinte și mai ales în sentimente. Nu pledez, nu afirm și nici nu țin cu vreo parte. Însă ce te faci când tot corpul tău o ia razna? Când mintea ta nu dorește decât să fie persoana pentru care tu poți oferi o imensă dragoste necondiționată.

Cum reacționezi când te afli într-o relație în care totul este OK, nu ai nimic de reproșat însă viața te-a pus la diverse încercări prin care ați trecut împreună, nu te-ai vedea nici fără această persoană însă te afli la granița dintre rațional și emoțional. La granița dintre a decide dacă ești într-o iubire condiționată (ceea ce ai în prezent) sau îți dorești iubirea necondiționată (care este una interzisă)?

Omul potrivit la momentul potrivit? O luptă psihologică greu de explicat și pe care TU trebuie să o câștigi pentru a decide ce este mai bun pentru tine ca persoană, petru viitorul tău și pentru prezent. Alegerile prezente influențează viitorul cum știm clar că orice acțiune are o consecință.

Unele decizii par a nu depinde de noi. Însă cu siguranță trebuie să ne asumăm responsabilitatea propriilor alegeri.

Iubirea necondiționată o gust acum, este pasională și nu-ți oferă varianta luării unei decizii coerente și corecte. Te face să vrei mai mult și se dă o luptă interioară din care nu ai nicio rezolvare sau victorie. Te complaci în această situație pentru ceva timp, ți se pare destul de palpitant însă știi că ceea ce faci nu este bine, nici pentru tine și nici pentru persoana de sex opus deoarece nu dorești să-i oferi niște speranțe deșarte iar șa final să-ți dai seama că de fapt nu îți doreai acest lucru sau a fost decat un moment trecător.

Un prieten te cunoaște cu bune și rele și va fi tot timpul lângă tine, însă în momentul când prietenia se transformă în iubire necondiționată pentru un prieten trebuie să ai griă să nu cazi în extreme. Niciodata un prieten nu ma poate fi privit la fel, pentru că amândoi știți și simțiți lucrul acesta. Tot timpul vor exista momente în care o să vă doriți mai mult însă nu o să fie cazul. Să trăiești o iubire necondiționată pentru un priete este frumos, palpitant, nou! Cu alte cuvinte nu există sfat în astfel de situații mai ales în cazul în care ești legat de o iubire condiționată.

Iubirea condiționată poate fi și ea schimbată însă dacă ai ghinionul să ai lângă tine o astfel de persoană înseamnă că trăiești după reguli ce stau la baza acestei iubiri. Iar dacă tu te complaci în această situație trebuie să analizezi în care dintre situații ești mai fericit și mai împlinit?

În situația în care te voi iubi doar dacă faci ceea ce spun eu , dacă ești de acord cu ceea ce fac, dacă ma susții în ceea ce fac sau în situația în care îi oferi partenerului libertatea dorită de a alegea ce vrea să facă cu viața lui și să fie un om împlinit?

În cazul meu am trait iubirea necondiționată pentru un prieten! De ce spun am trăit? Pentru că am gustat-o, i-am simțit aroma, palpitațiile, textele, atingerile pentru o perioadă de timp și după aceea am luat decizia că viața m-a facut să trec prin ceea ce am trecut până astăzi pentru a învăța din greșelile mele.

Am pus pauză, am analizat situația și mi-am dat seama că nu m-aș ierta dacă mi-aș pierde prietenul, iar termenul de prieten este folosit în contextul de prietenă adevarată. Am luat decizia că nu se merită să risc oricât de multă iubire necondiționată i-aș purta, am trecut toate deciziile luate printr-un filtru și mi-am dat seama că putem fi împreună cu statutul de prieteni. Și da, iubirea dintr-un barbat și o femeie poate exista pentru totdeauna, ea nu se stinge, este o iubire necondiționată ce se transformă într-o prietenie necondiționată. Genul de prietenie care oricât de mare ar fi deranjul și oricât de greu ar fi tot găsește o soluție de a rezolva lucrurile atunci când îi soliciți ajutorul.

Eu de fapt m-am înselat în urma analizei crezând că sunt într-o iubire condiționată doarece după un anumit timp într-o căsnicie intervine monotonia, vrei ceva nou și aștepți ceva nou bineînțeles de la altcineva, fară să încerci să creezi tu nouatatea.

Sfatul meu practic, pe care puteți să-l luați în considerare sau nu este să gândiți rațional și să priviți situația din trei perspective: emoțional, instictiv-sexual și intelectual. Încearcă să găsești răspunsul cu care dintre cele trei situații rezonezi mai mult și atunci îți vei da seama cu adevărat ceea ce îți dorești.

Categories: Romanian

Tagged as: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.